Article_Top_970x250

13. međunarodna smotra folklora ''Kamena ljepotica''

grude

13. međunarodna smotra folklora ''Kamena ljepotica''

stu 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Povodom blagdana Svete Kate zaštitnice Župe Grude, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ''Sveta Kata˝ Grude organizira 13. Međunarodnu smotru folklora ˝Kamena ljepotica˝ Grude 2019.

Smotra će se održati u subotu 23. studenoga 2019. godine u dvorani ˝Biberon˝ u Grudama s početkom u 18:00 sati, prenose Grude.com.

Na smotri će nastupiti 7 folklornih skupina koji će prikazati djelić bogatstva i ljepote folklorne tradicije svoga kraja, a smotru će pratiti i prosudbeno povjerenstvo.

Sudionici smotre:

- KUD Stari hrast 2000. - Novi Travnik

- Udruga za Down - Split

- Folklorni ansambl Dr. Ante Starčević - Gospić

- HKUD Domanovići - Domanovići

- Folklorni ansambl Lisinski - Vinkovci

- KUD Šokica Slobodica - Slavonski Brod

- HKUD sv. Kata Grude

Drage Hercegovke i Hercegovci, vrijeme protječe i odnosi u zaborav sve ono što nam je nekad bilo važno, drago i potrebno. Nestaje i gubi se ono što su naraštaji oblikovali, čuvali i prenosili.

Stoga vas pozivamo da vam predstavimo ono što su nam u zalog ostavili preci da čuvamo i prenosimo koračajući ponosno u budućnost. Cilj nam je da očuvamo naše kulturno naslijeđe i da ne zaboravimo naše brojne znane i neznane prethodnike bez kojih ne bismo danas imali tako bogatu tradicijsku kulturu kojom se može podičiti rijetko koji narod, navode organizatori.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Dnevnik.ba

Tagovi: