Article_Top_970x250

13. međunarodna smotra folklora ''Kamena ljepotica''

grude

13. međunarodna smotra folklora ''Kamena ljepotica''

stu 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Povodom blagdana Svete Kate zaštitnice Župe Grude, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ''Sveta Kata˝ Grude organizira 13. Međunarodnu smotru folklora ˝Kamena ljepotica˝ Grude 2019.

Smotra će se održati u subotu 23. studenoga 2019. godine u dvorani ˝Biberon˝ u Grudama s početkom u 18:00 sati, prenose Grude.com.

Na smotri će nastupiti 7 folklornih skupina koji će prikazati djelić bogatstva i ljepote folklorne tradicije svoga kraja, a smotru će pratiti i prosudbeno povjerenstvo.

Sudionici smotre:

- KUD Stari hrast 2000. - Novi Travnik

- Udruga za Down - Split

- Folklorni ansambl Dr. Ante Starčević - Gospić

- HKUD Domanovići - Domanovići

- Folklorni ansambl Lisinski - Vinkovci

- KUD Šokica Slobodica - Slavonski Brod

- HKUD sv. Kata Grude

Drage Hercegovke i Hercegovci, vrijeme protječe i odnosi u zaborav sve ono što nam je nekad bilo važno, drago i potrebno. Nestaje i gubi se ono što su naraštaji oblikovali, čuvali i prenosili.

Stoga vas pozivamo da vam predstavimo ono što su nam u zalog ostavili preci da čuvamo i prenosimo koračajući ponosno u budućnost. Cilj nam je da očuvamo naše kulturno naslijeđe i da ne zaboravimo naše brojne znane i neznane prethodnike bez kojih ne bismo danas imali tako bogatu tradicijsku kulturu kojom se može podičiti rijetko koji narod, navode organizatori.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Dnevnik.ba

Povezane Vijesti

Article_Bottom_970x250