Article_Top_970x250

50 žitelja Tomislavgrada potpisalo donorske kartice

NAKON JAVNE RASPRAVE

50 žitelja Tomislavgrada potpisalo donorske kartice

lis 27, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na javnoj raspravi "Darivanje organa - Novi život na dar", održanoj u četvrtak u Tomislavgradu, javnosti je predstavljena tema darivanja organa koja je pobudila veliko zanimanje među žiteljima Tomislavgrada.

Predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislav Žuljević govorio je o važnosti transplantacijske medicine i o tome kako se darivanjem organa i tkiva širom svijeta spašavaju životi teško oboljelih, prenosi Fena.

Doktorica Nermina Rizvanović iz Županijske bolnici u Zenici govorila je o moždanoj smrti i na koji način se ona utvrđuje, a u okviru rasprave prikazana su i dva dokumentarna filma o transplantaciji srca te život nakon transplantacije.

Nazočnima su se obratili i predstavnici katoličke i islamske vjerske zajednice koji su iznijeli stavove tih vjerskih zajednica o transplantaciji organa, istaknuvši kako one podržavaju darivanje organa.

Organizatori rasprave Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža BiH izrazili su zadovoljstvo odzivom, kao i odličnom reakcijom građana, o čemu svjedoči i 50 potpisanih donorskih kartica po završetku rasprave što je, kako su istaknuli, veliki broj za grad te veličine.

Dnevnik.ba