Article_Top_970x250

Borjana Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020.

zamjenica predsjedatelja zastupničkog doma

Borjana Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020.

velj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sudjeluje, na poziv predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020. 

Drugog dana konferencije Europskog parlamentarnog tjedna 2020 gospođa Krišto je sudjelovala na plenarnoj sesiji „Postati svjetski lider u borbi protiv klimatskih promjena: Kakva je uloga ekonomskih, proračunskih i socijalnih politika EU?“ 

Raspravljajući o pitanjima očuvanja okoliša i borbe protiv klimatskih promjena, parlamentarci su razmijenili mišljenja i stavove o važnosti učinkovite politike u borbi protiv klimatskih promjena kao i o značaju klimatskih promjena za ekonomsku i socijalnu politiku EU.

Govoreći u okviru teme zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto naglasila je da nepripremljenost na klimatske promjene negativno utječe na ekonomski rast jer uslijed ekstremnih vremenski pojava gospodarski rast biva usporen.

Također, podsjetila je na razorne poplave koje su pogodile našu zemlju 2014. godine posljedice čega se u određenim područjima osjećaju i danas.

Upozoravajući na činjenicu da klimatske promjene nisu pojava koju neka zemlja može pojedinačno riješiti, podcrtala je da je izuzetno važno što se i Bosna i Hercegovina našla među državama koje su ratificirale Pariški sporazum o klimatskim promjenama kojim su utvrđene ambiciozne mjere i ciljevi za ograničavanje globalnog zatopljenja.

Tijekom Europskog parlamentarnog tjedna 2020 u Bruxellesu zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto susrela se s predsjednikom Europskog parlamenta David Sassolijem, sudjelovala je u radu niza odbora, te održala više sastanaka s eurozastupnicima na kojima je razgovarano o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i u Europskoj Uniji, stoji u priopćenju za medije.

Dnevnik.ba