Article_Top_970x250

Čović na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški: Nigdje nema ljepšeg mjesta za život

foto

Čović na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški: Nigdje nema ljepšeg mjesta za život

velj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, u svom obraćanju nazočnima na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i vijećnicima, iskazao je potporu na svemu onome što rade. 

-Uvjeren sam da to što radimo, radimo na dobrobit svima u BiH, a želimo snažno povezati i ovih 1000 kilometara zajedničke europske granice izneđu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, najduže kopnene granice EU, jer sam siguran, a to su već kazali, ona nije, kad postane Schengenska, ono što će dijeliti naš narod s dvije strane granice, nego jačati zajedništvo, poručio je Čović.

-Ova prepuna dvorana upravo svjedoči to, snagu zajedništva. Projekte o kojima smo u zadnjih 10-15 godina, kako dolazimo ovdje i obilježavamo ove naše obljetnice, isticali i svaki put govorili kako ćemo nešto uraditi, s ponosom možemo kazati, kako se svaki planirani projekt uradio ili se završava, na ponos svima nama, naglasio je Čović.

-U Ljubuškom sve ono što u gospodarskom, ekonomskom, prometnom planu činimo, pretvorilo je ovo hercegovačko mjesto u jednu sredinu poželjnu za život. Zbog toga, čestitke svima vama, gospodine gradonačelniče Barbariću, Gradskom vijeću Grada Ljubuškog, na onome što ste isplanirali i za narednu godinu. Znamo kako ćemo i ove kalendarske godine imati oko 6 milijuna investicijskih projekata u koje ćemo uključiti sve razine vlasti koje su nazočne ovdje, od županije, entitetske razine, do državne. To je jedan poziv da vi i dalje osmišljate projekte kako bi ovo postalo posebno mjesto. Prometnu infrastrukturu moramo dovesti na jednu razinu koja joj i pripada, obzirom da ste dio granice, autocesta je blizu vas, poslovne zone o kojima govorimo daju nove investicije, istaknuo je Čović.

-Moramo raditi više kako bi stvorili ambijent, ali ne očekujmo da će nam itko išta pokloniti, i ovdje u Ljubiškom i diljem Hercegovine. Mi moramo kroz svoje općine biti primjer i nositelj svekolikog razvoja i čitave Hercegovine, ali i Bosne i Hercegovine. Jedan dio tog posla smo značajno uradili kada je u pitanju fiskalna problematika, to ste kratko spomenuli, ali ostalo je još puno toga uraditi da biste postigli standard i mjerljivi standardi, kojim vrlo jasno moramo stvoriti ambijent sa više sredstava, s viših razina vlasti, kroz proračunski dio, da on završi upravo tamo gdje i pripada, između ostalog i u Gradu Ljubuškom i za to imamo snage, naglasio je Čović.

-Izborit ćemo se mi za potpunu jednakopravnost u BiH, u to ne sumnjajte, stvorit ćemo mi ambijent s našim prijateljima da se u BiH može živjeti i graditi dom i domovina BiH, jer uvjeren sam da nigdje ljepšeg mjesta nema za život. Evo, vidjeli ste ove slike Ljubuškog, a tako bi to mogli gledati zapadno od nas, sjeverno i južno od ovog lokaliteta, kazao je danas Dragan Čović na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuški, u nazočnosti brojnih gostiju, završene su brojne kulturne, sportske i glazbene svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada.

Predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio goste, a načelnik općine Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

Sjednici su nazočili brojni dužnosnici HDZ-a BiH, zakonodavne i izvršne vlasti, predvođeni predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske.

Na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog uručena su i javna priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu.

Dnevnik.ba