Article_Top_970x250

Crnadak i Radman u Brelima o unaprjeđenju odnosa BiH i Hrvatske

sastanak ministara vanjskih poslova

Crnadak i Radman u Brelima o unaprjeđenju odnosa BiH i Hrvatske

kol 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: BHRT

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se sinoć u Brelima s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem - Radmanom, prenosi Anadolija.

Tijekom prvog neformalnog susreta dvojice ministara, nakon što je hrvatski ministar preuzeo tu dužnost, glavne teme bile su međusobna suradnja i razvoj odnosa dviju zemalja, odnosi u regiji, kao i proces europskih integracija BiH i podrška Hrvatske na tom putu.

Dvojica ministara razgovarali su i o brojnim drugim pitanjima od posebnog značaja za BiH i Hrvatsku.

Između ostalog, Crnadak je posebno naglasio pitanja odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, izgradnje mosta kod Gradiške u ugovorenim rokovima, problem imovine BiH u Hrvatskoj, kao i trajno rješenje granice između dvije zemlje.

Crnadak je informirao hrvatskog ministra da je prije sedam dana potpisan sporazum o formiranju Vijeća ministara BiH i da je njegovo provođenje, u skladu s odredbama sporazuma, predviđeno najkasnije do početka rujna.

Na kraju, ministri su zajednički konstatirali da je potrebno raditi na stalnom unaprjeđenju odnosa između BiH i Hrvatske, jer je to u obostranom interesu, ali i u interesu cijele regije, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dnevnik.ba