Article_Top_970x250

Dečku poslala 47 tisuća poruka u kojima mu savjetuje da se ubije. Sada joj sude za ubojstvo iz nehaja

pobjegla u južnu koreju

Dečku poslala 47 tisuća poruka u kojima mu savjetuje da se ubije. Sada joj sude za ubojstvo iz nehaja

lis 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Profimedia

Bostonska studentica mogla bi u zatvor na pet godina jer je porukama nagovorila svog dečka da se ubije

Protiv djevojke bostonskog studenta koji je počinio samoubojstvo u svibnju podignuta je optužnica jer je istraga otkrila da mu je neprekidno slala poruke u kojima mu savjetuje da se ubije.

Inyoung You (21) tereti se za ubojstvo iz nehaja između ostalog i jer je bila prisutna kada je Alexander Urtula skočio s krova garaže, samo nekoliko sati prije mature i podjele svjedodžbi, javlja CNN, prenosi 100posto.hr

Zlostavljanje i poniženje 

Tužitelji dodaju i da je You, također studentica Sveučilišta Boston, psihički, verbalno i fizički zlostavljala Alexandera 18 mjeseci koliko su proveli u vezi. Otkrili su to iz poruka pronađenih u njenom telefonu. Više puta nesretnom je mladiću pisala da se ubije te da ode umrijeti. Njoj, čitavom svijetu i njegovoj obitelji bilo bi bolje da njega nema, dodala je..

Optužena se trenutno nalazi u rodnoj Južnoj Koreji, a tužiteljstvo se nada da će se u SAD vratiti svojevoljno.

"Ako neće, pokrenut će se svi mehanizmi koje imamo na raspolaganju kako bi je vratili, kazao je CNN-u okružna tužiteljica Rachel Rollins.

Tužiteljstvo je detaljno opisalo obrazac zlostavljanja i manipulacije koje je Alexander trpio u vezi s You. Prijetnje su bile svakodnevica, a na nesretnom Urtuli vježbala je potpunu kontrolu. iako je bila svjesna da se njen dečko bori s depresijom.

Strože kazne 

U SAD-u je trenutno u izradi zakon kojim bi se ovakav tip zločina kažnjavao zatvorom i do pet godina.

Mnogi slučaj uspoređuju s onim iz 2014. kada je slične poruke svojem dečku slala Marie Carter i koji je također počinio samoubojstvo. Tužitelji kažu da je ovogodišnji slučaj puno teži jer je You Alexanderu u zadnja dva mjeseca poslala čak 47.000 poruka. U većini od njih poručuje mu da ne vrijedi i da se ubije.

Dnevnik.ba