Article_Top_970x250

Dodijeljene 44 Rektorove nagrade najboljim studentima Sveučilišta u Mostaru i ugovori o radu novim asistentima

Sveučilište u Mostaru

Dodijeljene 44 Rektorove nagrade najboljim studentima Sveučilišta u Mostaru i ugovori o radu novim asistentima

pro 10, 2019

Piše: Emili Ibrulj

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U sklopu manifestacije Dani Sveučilišta danas je održana dodjela Rektorovih nagrada studentima za uspjeh u prošloj akademskoj godini, šport, studentski znanstveni ili umjetnički rad i promicanje Sveučilišta te je održana dodjela ugovora o radu novim asistentima Sveučilišta u Mostaru.

Prisutnima se obratio prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru te rekao da je ovo dan kada Sveučilište u Mostaru slavi izvrsnost, prikazuje i pokazuje najbolje i potiče temeljne vrijednosti dara i znanja.

„Vi svoju važnu odluku o studiranju ili dosegu da budete najbolji među tisućama vaših kolegica i kolega, niste donijeli nekim pukim dekretom nego jasnim i čvrstim zalaganjem, htijenjem i upornošću. Vaš osobni pristup i strategija se pokazala uspješnim. Dokaz tomu je i ova svečanost. Zato vam čestitam kao i upravama ustrojbenih jedinica naših fakulteta, vašim profesorima, a ponajviše vašim obiteljima. Ova nagrada dolazi kao priznanje, radu, trudu i vašem odricanju.“, kazao je rektor Tomić i poručio studentima da su oni dio Bosne i Hercegovine i oni na kojima je da mijenjaju nepravde i nepravilnosti, utiru staze novih rješenja i postavljaju nove standarde.

Zatim se obratio i novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Željko Perković koji je u ime Studentskog Zbora pozdravio nazočne, čestitao dobitnicima Rektorove nagrade i naglasio kako će se novo vodstvo SZ potruditi da transparentno i kvalitetno predstavlja sve studente.

„Potrudit ćemo se da podignemo radnu atmosferu u Studentskom zboru te učinimo ovaj saziv inovativnijim, kreativnijim te da se učini jedan korak naprijed. U današnjem nesređenom društvu i okruženju kakvom se nalazimo, mi mladi ne smijemo dopuštati stagnaciju i pasivnost. Trebamo biti pokretači i snaga ovog društva.“, rekao je Perković.

Rektorove nagrade su dodijeljene 44 studenta Sveučilišta u Mostaru za rezultate ostvarene u prethodnoj akademskoj 2018./19. godini, za šport, studentske, znanstvene i umjetničke radove i promicanje Sveučilišta.

U ime dobitnika Rektorove nagrade obratila se Marija Bagarić, studentica prve godine diplomskog studija bilinogojstva na Agronomskom i prehrambreno-tehnološkom fakultetu.

„Tijekom našeg studiranja bilo je mirnih i nemirnih mora. Kormilo svoga života smo držali u rukama i u dobrim i lošim trenucima. Sada nas vidite kao nasmijane, kako s ponosom stojimo tu ali nije sve bilo jednostavno. Udari jakih vjetrova su izbacivali kormilo iz ruku. Ali tu smo, kao što vidite, kormilo još držimo, a vaša podrška nas je hrabrila da kormilo svog života ne predamo drugima u ruke“, kazala je Bagarić.

Nakon dodjele Rektorovih nagrada održana je dodjela ugovora o radu 14 novih asistenata Sveučilišta u Mostaru koje sufinancira Federalni zavod za zapošljavanje, a za njih 5 se nastavlja sufinanciranje koji su prethodnih godinazaposleni na SUM-u. Tom prigodom obratio se prof. dr. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom.

„Sveučilište u Mostaru izborom i zapošljavanjem ovako velikog broja mladih i izvrsnih asistenata jasno pokazuje smjer kojim želi ići, ka stvaranju suvremenog, europskog Sveučilišta temeljenog na promjenama, kreativnosti, inovativnosti, stručnosti, kompetivnosti te izvrsnosti. Pokazuje također sadašnjim i budućim studentima da se izvrsnost cijeni i prepoznaje te da za njih, ne samo da ima mjesta na Sveučilištu, nego da bez njih nema ostvarenja naše vizije i sna, nema Sveučilišta budućnosti.“, rekao je prorektor Klepić.

Ovom prigodom također se obratila i Helena Lončar, ravnateljica federalnog zavoda za zapošljavanje koja je izrazila ponos na to što je Federalni zavod za zapošljavanje bio jedna mala kap u ovoj cijeloj priči.

„Želim naglasiti da Federalni zavod za zapošljavanje stoji pri tome da i dalje pomaže ivisoko obrazovanje i asistente, a na vama je dragi asistenti da budete dobri učitelji i da dadnete svoj maksimum“, poručila je Lončar.

Za glazbeni ugođaj ove svečanosti pobrinuli su se studenti glazbene umjetnosti FPMOZ-a, a Dani Sveučilišta se nastavljaju programom kroz čitav tjedan koji možete pronaći na web stranici Sveučilišta u Mostaru. 

Dnevnik.ba