Article_Top_970x250

Dodik otvorio Mostarski sajam: Ovo je susret gospodarstava i kultura

mostar

Dodik otvorio Mostarski sajam: Ovo je susret gospodarstava i kultura

tra 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik proglasio je otvorenim 22. međunarodni sajam gospodarstva Mostar.

Dodik je prilikm otvorenja Sajma izjavio kako manifestacija koja je počela prije 22 godine tada nije pretendirala biti ovako uspješna. 

"Činjenica da je zemlja partner upravo Kina govori o uspjehu Sajma. Također, govori i o našoj sposobnosti da sve ovo organiziramo. Ideja kineskog predsjednika govori o globalnom putu i pojasu. Ovo je jako važna šansa za nas u vremenu kad globalna ekonomija posustaje a kineska ekonomija se prepoznajue kao jedna od navažnijih kako bi se očuvao globalni rast", izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

"Nezamislivo je da se u mnogim oblastima života mi danas susrećemo s kineskim proiuzvodima. Puno toga možemo naučiti od Kine, koja je danas jedna od najvažnijih svjetskih zemalja. Srbija je bila prošle godine partner ovog sajma i ona nam isto može biti primjer i poticaj za suradnju", istaknuo je. 

Također, rekao je kako Sajam nije samo susret gospodarstava nego i susret kultura. 

"To se ovde u Mostaru može vidjeti.  Želim uspjeh svim izlagačima i ohrabriti sve buduće partnere. Predsjedništvo BiH je pokrovitelj ove manifestacije i stoga je ovo jedna od najvažnijih manifestacija u BiH. Vjerujem da ćemo se vidjeti i iduće godine", istaknuo je Dodik.

Dnevnik.ba