Article_Top_970x250

Dragan Čović i Zoran Tomić izabrani za redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti

u Salzburgu u Austriji

Dragan Čović i Zoran Tomić izabrani za redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti

ožu 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SUM

Akademik Dragan Čović i prof. dr. Zoran Tomić sa Sveučilišta u Mostaru izabrani su za redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti. Senat Europske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. Dragana Čovića izabrao je u razred - Tehničke znanosti, a prof. dr. Zorana Tomića u razred - Društvene znanosti, Pravo i ekonomija. Svečanost izbora novih članova Akademije održana je u Salzburgu u Austriji.

Europska akademija znanosti i umjetnosti međunarodna je akademska organizacija koja okuplja preko 2000 eminentnih znanstvenika, među kojima izdvajamo 32 dobitnika Nobelove nagrade iz cijele Europe.

Rad Akademije podijeljen je u 8 razreda: Humanističke znanosti; Medicina; Umjetnost; Prirodne znanosti; Društvene znanosti, pravo i ekonomija; Tehničke i ekološke znanosti; Svjetske religije; Korporativno i javno upravljanje.

Misija Akademije je potaknuti interdisciplinarnu suradnju među uglednim znanstvenicima svih disciplina, vodećih umjetnika i praktičara koji se bave upravljanjem. Zajednička svrha je analizirati važne društvene izazove i pomoći u rješavanju složenih pitanja za dobrobit budućnosti Europljana, stoji u priopćenju SUM-a.

Dnevnik.ba