Article_Top_970x250

Englezi tvrde da je bolje završiti drugi u skupini, evo i zašto...

euro 2020.

Englezi tvrde da je bolje završiti drugi u skupini, evo i zašto...

stu 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Uopće nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb", rekao je engleski izbornik nakon ždrijeba u Bukureštu...

Hrvatsku je ždrijeb svrstao u skupinu D zajedno s Engleskom i Češkom, a potencijalno prijeti i Srbija koja se na Otok može plasirati preko Lige nacija. No jedna zanimljiva kalkulacija zaokupila je dosta pozornosti u Engleskoj...

"Možda nam je bolje biti drugi?", napisao je Mark Chapman na LIVE BBC prijenosu, te je pojasnio:

"Ako Engleska bude prva, ide na drugog iz skupine F, a u kojoj su Francuska, Njemačka i Portugal! Ali ako Engleska bude druga, ide na drugog iz skupine gdje su Španjolska, Poljska i Švedska".

Screenshot

Zanimljiva kalkulacija, ali matematika koju ne treba u potpunosti odbaciti. Jer tko zna kako bi se završila turneja Hrvatske da je primjerice završila u srazu s Francuzima već u osmini finala u Rusiji...

"Prva utakmica sve će odrediti. Nema prostora kalkulacijama", smatra Mark Hughes, bivši izbornik Walesa.

"Engleska je danas puno jača u odnosu na prije godinu i pol i sigurno ćemo biti favoriti. Imamo jedne od najboljih napadača, ali Hrvatsku nikako podcijeniti", rekao je Micah Richards, bivši branič Engleske, prenose Sportske novosti.

Screenshot

Zanimljivo, izbornik Engleske, Gareth Southgate, nije odavao dojam sretnog čovjeka, zadovoljnog ždrijebom:

"Uopće nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije momčadi iz ždrijeba prije, a igranje na Wembleyju će nam biti nešto posebno. Jedva čekamo početka Eura. Znamo kvalitete hrvatskih veznjaka, to će biti top utakmica. Maloprije sam se fotografirao s izbornikom Hrvatske Zlatkom Dalićem. Htio je da Hrvatska igra u Londonu pa je to vrlo interesantno.", rekao je izbornik Engleske.

Dnevnik.ba