Article_Top_970x250

Evo kako su glasali Dalić, Prosinečki, Štimac, Miše...

fifa the best

Evo kako su glasali Dalić, Prosinečki, Štimac, Miše...

ruj 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: EPA

Lionel Messi pobijedio je jučer u izboru za FIFA The Best igrača godine, a nagradu je osvojio ispred Cristiana Ronalda i Virgila Van Dijka. 

Ovom pobjedom Messi je s trona skinuo Luku Modrića koji je prošle godine osvojio tu nagradu, ali i sve druge individualne nagrade koje su se dodjeljivale. 

Podsjetimo, FIFA The Best dodjeljuje se prema glasovima kapetana, trenera, novinara i navijača, a glasovi svake skupine u ovoj jednadžbi vrijede 25% ocjene. Zanimljivo je pogledati kako su izbornici iz regije podijelili glasove. 

Hrvatskom izborniku Zlatku Daliću, velikom zagovorniku Modrićevih nogometnih kvaliteta, najbolji su bili Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo i Eden Hazard. Nikola Jurčević koji je trenutno na klupi Azerbajdžana glasove je dao Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju i Mohamedu Salahu.

Robert Prosinečki, izbornik Bosne i Hercegovine, birao je Salaha, Mbappea i Messija. Bivši trener Hajduka, a sada izbornik Bugarske, Krasimir Balakov, birao je redom Messija, Ronalda i Salaha. 

Dva Hrvata na egzotičnim klupama

Izbornik Indije, Igor Štimac, glasao je za Ronalda, Van Dijka i Hazarda. Petar Šegrt, Hrvat na klupi Maldiva, glasove je dodijelio Van Dijku, Messiju i Ronaldu. 

Matjaž Kek, izbornik Slovenije, birao je Van Dijka, Ronalda i Messija. Zdravko Logarušić, Hrvat na klupi Sudana, glasove je podijelio na Messija, Van Dijka i Manea. Ante Miše, koji trenira Turkmenistan, birao je Van Dijk, Messija i Ronalda. Sve glasove možete pogledati OVDJE

Dnevnik.ba