Article_Top_970x250

Evo koje nas promjene očekuju u Federaciji BiH od prvi svibnja

Federalni stožer civilne zaštite

Evo koje nas promjene očekuju u Federaciji BiH od prvi svibnja

tra 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

Federalni stožer Civilne zaštite službeno je donio naredbu prema kojoj se za tri dana, 1.,2. i 3. svibnja, dakle za petak, subota i nedjelja, ponovo uvodi policijski sat.

Naime, za 1. svibanj se naređuje zabrana okupljanja za više od pet osoba, a policijski sat će biti uveden za prva tri dana svibnja u trajanju od 22 do pet sati ujutro.

Iako je Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH predložio da se uvedu mjere zabrana kretanja starijim od 65 i mlađima od 18 godina, Federalni stožer nije donio takvu odluku.

Treba naglasiti da je ovim dvjema kategorijama građana prošlotjednom naredbom Federalnog stožera dozvoljeno kretanje koje mogu iskorištavati samo u određenim danima tjedna i u određenom razdoblju dana. Tako je za djecu to omogućeno od 14 do 20 sati utorkom, četvrtkom i subotom, a za starije od 9 do 13 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Također donesene su i neke naredbe koje stupaju na snagu 1., a traju do 15. svibnja.

Tako se naređuje obustava rada svih djelatnosti u tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine izuzimajući trgovine prehrambenih i i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.

S druge strane dozvoljava se rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta što znači da će od 1. svibnja raditi frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, odnosno svi mali obrtnici koji potpadaju pod Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima.

Dnevnik.ba