Article_Top_970x250

Figo: "Gađali su me svinjskim glavama i bocama, ali mi je sve to marketinški dobro došlo"

bivši portugalski nogometaš

Figo: "Gađali su me svinjskim glavama i bocama, ali mi je sve to marketinški dobro došlo"

lis 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Luisu Figu navijači Barcelone nikada neće oprostiti prelazak u Real Madrid, a da je tome tako jasno su mu dali do znanja kada se prvi put s Realom vratio na Camp Nou.

Svaki korner koji je izvodio napravio je problem. Publika ga je gađala čime je stigla, a Figo 17 godina kasnije tvrdi da mu je sve to marketinški dobro došlo.

"Bio sam zadužen za izvođenje kornera i bio sam na to fokusiran. Želio sam svoj posao profesionalno obaviti, ali u nekim trenucima nisam mogao izvesti loptu jer su na mene bacani razni predmeti", rekao je Figo za Marcu pa nastavio:

"To vam ne mogu opisati jer se ne sjećam svega, ali jedne situacije se sjećam. Coca-Cola mi je tada bila sponzor, vidio sam bocu na travi i pokupio sam je u stilu kao da snimam reklamu. Sljedećeg dana sam u novinama vidio da su me gađali bocama viskija, svinjskim glavama i čime sve ne", dodao je Figo.

Legenda portugalskog nogometa je za Barcelonu igrala od 1995. do 2000. godine, a za Real od 2000. do 2005. U karijeri je još igrao za Sporting i Inter, u kojem je 2009. godine završio karijeru.