Article_Top_970x250

Glamoč se pridružio Drvaru u najavi blokade prometa prema Livnu i Bihaću

proslava oslobođenja drvara

Glamoč se pridružio Drvaru u najavi blokade prometa prema Livnu i Bihaću

kol 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nebojša Radivojša (FOTO: RTRS)

Načelnik općine Glamoč Nebojša Radivojša izjavio je danas Srni da glamočki Srbi podržavaju inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH da stanovnici srpskih povratničkih općina 13. i 14. rujna blokiraju promet prema Livnu i Bihaću zbog namjere HDZ-a da obilježi 24 godine od 'oslobođenja Drvara'.

''Podržavamo inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH. Jednostavno, moramo biti jedinstveni u zaštiti prava srpskog naroda o kojima nitko u FBiH ne vodi računa'', rekao je Radivojša.

Istaknuo je kako je za Srbe u povratničikm općinama neprihvatljiva i namjera Vlade Unsko-sanske županije da izmjesti migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje.

Podsjećamo, Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH pozvao je stanovnike Drvara, Grahova, Glamoča i Bosanskog Petrovca da 13. i 14. rujna obustave promet prema Livnu i Bihaću zbog najave HDZ-a BiH iz Hercegbosanske županije da će obilježiti 24 godine od oslobođenja Drvara i namjere Vlade Unsko-sanske žuapnije da izmjesti migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje. 

Dnevnik.ba

Tagovi: