Article_Top_970x250

Grabar-Kitarović: "Mislila sam da neću uzeti ured, sada razmišljam da trebam bazu"

JERUZALEM

Grabar-Kitarović: "Mislila sam da neću uzeti ured, sada razmišljam da trebam bazu"

sij 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: HRT

- Pitaju me često za ured, ja sam mislila da neću uzeti ured, ali sada nekako razmišljam da trebam tu neku bazu. Ako želite raditi ozbiljan posao, a ja ne mogu sjediti negdje i ništa ne raditi, pa sada, ali pustite me još malo da se odmorim, da ovo sve prođe, pa ćemo onda znati detalje, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatska predsjednica je u memorijalnom centru Yad Vashem u Jeruzalemu sudjelovala na 5. Svjetskom forumu o holokaustu koji je posvećen obilježavanju 75. obljetnice oslobađanja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz u kojem je ubijeno više od milijun i pol ljudi, uglavnom Židova.

Rekla je i da se neće miješati u politiku novoizabranog predsjednika, ali da će nastaviti promovirati hrvatske interese. Nije htjela otkriti konkretne planove. Dodala je kako je umorna nakon 5 godina intenzivnog rada i želi se prvo odmoriti, a ima i mnogo ponuda o kojima će razmisliti.

- Radit ću u promidžbi hrvatskih interesa. Neću se miješati u politiku predsjednika, neću ga ni kritizirati niti hvaliti ili komentirati njegov rad, ali ću svakako nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na promicanju naših interesa, na rješavanju društvenih pitanja, od zlostavljanja općenito, ne samo u obitelji, već u školama i drugdje, zaštite okoliša i čistog Jadrana, poručila je Grabar-Kitarović, javlja HRT.

Dnevnik.ba