Article_Top_970x250

Herceg i Dobroslavić razgovarali o prekograničnoj suradnji

sastanak u mostaru

Herceg i Dobroslavić razgovarali o prekograničnoj suradnji

ruj 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u ponedjeljak župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića.

U otvorenomu i prijateljskom razgovoru o mnogim temama razmatrana je suradnja ove dvije županije, poglavito kada je u pitanju prometna povezanost i suradnja u sklopu IPA prekograničnih projekata, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Razgovarano je i o Jadransko-jonskoj cesti, projektu Gornji horizonti, kao i o pitanjima vodoopskrbe na području općine Ravno i odvodnje otpadnih voda s Ivanice.

Predsjednik Herceg upoznao je župana Dobroslavića o tomu kako je Vlada, pored borbe s epidemijom, intenzivno radila i na osmišljavanju mjera pomoći gospodarstvu.

''Na tom tragu, Vlada je usvojila Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ-a (tzv. Korona zakon) putem kojega će gospodarstvu pomoći s više od 9 milijuna maraka, s ciljem očuvanja radnih mjesta'', kazao je Herceg.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je današnji prijam još jedna potvrda izvrsne suradnje te dvije županije.

"Niz je zajedničkih projekata kojima želimo unaprijediti uvjete življenja za građane s obje strane granice. Želim vjerovati u to kako će 'korona kriza' uskoro biti iza nas i kako ćemo se, još snažnije, moći posvetiti realiziranju započetih i osmišljavanju novih projekata za dobrobit svih građana naše dvije županije'', zaključio je župan Dobroslavić.

Na kraju sastanka iskazana je obostrana spremnost za suradnjom i razmjenom iskustava u nastojanjima da se što uspješnije štiti zdravlje građana i zaustavi širenje koronavirusa, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba