Article_Top_970x250

Heroji iz Bjelovara: Dignuli ljestve u zrak, a Indijac je s njih spašavao djecu

izbio požar u stanu

Heroji iz Bjelovara: Dignuli ljestve u zrak, a Indijac je s njih spašavao djecu

srp 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

On se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dolje, otišao po drugo - dodao i onda se gospođa spustila dolje - prepričava susjeda Olga.

Brza reakcija prolaznika i susjeda rezultirala je spašavanjem majke i dvoje djece s drugog kata zgrade u Bjelovaru. U noći s petka na subotu izbio je požar u stanu Helene Rubil i tada je počela drama.

Starije dijete probudilo je majku i tražilo je sprej za nos jer ne može disati budući da mu je nešto smrdjelo. U kuhinji se zapalila sušilica rublja i oni su ostali okovani vatrom. S prozora spavaće sobe prolaznike je molila pomoć. 

- Svi smo izašli, svi vrištimo, gore su vam žena i djeca na prozoru, mi ne možemo do njih - prepričala je susjeda Olga Pavličević za HRT.

Njen je suprug donio ljestve, no one su bile prekratke. Muškarci su tada podigli ljestve u zrak, a na njih se popeo Indijac Biju Raveendran koji je bio najlakši. 

- On se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dolje, otišao po drugo - dodao i onda se gospođa spustila dolje - prepričava susjeda Olga.

Indijac na privremenom radu u Bjelovaru mislio je samo na jedno.

- Želio sam spasiti ženu i djecu. Nisam ništa drugo osjećao - kazao je Biju Raveendran.

Majka kaže da su djeca sada dobro.

- Bili su u bolnici, bili su na kisiku, dobili su infuziju, oni su dobro. Njemu se mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo, kaže samohrana majka.

Dnevnik.ba