Article_Top_970x250

HMRK Zrinjski: "Prvo ti unište sadašnjost pa budućnost, a onda i snove. Ubili ste dvije muhe jednim udarcem!"

rukomet se gasi u mostaru

HMRK Zrinjski: "Prvo ti unište sadašnjost pa budućnost, a onda i snove. Ubili ste dvije muhe jednim udarcem!"

ruj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tužan događaj za mostarski sport, nažalost ne na terenu već van njega

Prije dvije godine HMRK Zrinjski je proživljavao svoje najljepše trenutke. Bili su u vrhu bh. rukometa, a 2017. godine su ostvarili i povijesni uspjeh osvojivši Kup BiH.

Imali su podršku navijača, mladu ekipu sastavljenu od domaćih momaka pred kojima je bila lijepa budućnost. No, te lijepe budućnosti u Mostaru više nema. Lokalna zajednica prstom nije makla kako bi sačuvala ovaj uspješan sport u gradu na Neretvi.

Sport i klub koji je dao reprezentativce Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te koji je u Mostar donosio medalje s velikih natjecanja.

Godinama se u Mostaru provlačila tema kako grad mora dobiti odgovarajuću sportsku dvoranu. Sada gradski oci mogu na miru odahnuti jer ta dvorana više i ne treba jer nema tko igrati u njoj. Baš kao i HMRK Zrinjski kaže: "Ubili su dvije muhe jednim udarcem!" Ostala je još košarka, ali pitanje je koliko dugo će i oni moći preživjeti.

HMRK Zrinjski Mostar od naredne sezone neće igrati Premijer ligu BiH. Zbog nedostatka sredstava i podrške lokalne zajednice od sljedeće sezone neće nastupiti ni u 1. Ligi Federacije BiH, već u 1. Ligi Herceg Bosne

Dnevnik.ba/ T.R.