Article_Top_970x250

HNK Mostar obilježava Europsku noć teatra besplatnom izvedbom "Jesenje sonate"

KULTURA

HNK Mostar obilježava Europsku noć teatra besplatnom izvedbom "Jesenje sonate"

stu 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(hnkmostar.ba)

HNK Mostar i ove godine sudjeluje u projektu Europske noći teatra i to s predstavom "Jesenja sonata" glasovitog Ingmara Bergmana u režiji Roberta Raponje. "Jesenju sonatu", biser svjetske dramaturgije, s početkom u 20 sati na daskama HNK Mostar u okviru Europske noći teatra u BiH, možete pogledati besplatno uz prethodnu rezervaciju.

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru za Noć teatra, 16. studenoga, svojoj publici daruje predstavu „Jesenja sonata“, glasovitog švedskog filmskog i kazališnog redatelja Ingmara Bergmana, a u režiji poznatog hrvatskog redatelja Roberta Raponje. Ulazak na predstavu je besplatan. 

Predstava "Jesenja sonata" premijerno je izvedena u ožujku ove godine, a njome je Sanda Krgo Soldo, prvakinja Drame HNK Mostar obilježila 40 godina umjetničkog djelovanja. Osim Krgo - Soldo u predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar. 

"Ovo je sofisticirana i vrhunska predstava koju su uz redatelja Raponju i glumce, radili dramaturg Dragan Komadina, a odlično pogođeno ozračje pastorskog imanja te eteričnu likovnost dali su glazbom Andrijan Zovko, a scenskim i kostimografskim rješenjima Jasmina Pacek", priopćeno je iz HNK Mostar. 

Predstava počinje u 20 sati, a mjesta se mogu rezervirati porukom na Facebook stranici Kazališta ili na broj 063 019 019.

Na Noć teatra BiH ove je godine prijavljeno 19 sudionika iz 14 gradova s ukupno 26 programa. 

U okviru ovogodišnje Noći teatra BiH  bit će izvedeno 10 kazališnih predstava, ali i drugih sadržaja: promocije knjiga, otvorenje izložbi,  online - teatarske izložbe, jazz koncerti, javno slušanje drama. 

Noć teatra će ove godine biti održana u Banja Luci, Brčkom, Bugojnu,Kaknju, Konjicu, Laktašima, Sarajevu, Srebreniku, Mostaru, Zenici, Travniku, Tuzli, Trebinju i Vlasenici. 

R.I. / Dnevnik.ba