Article_Top_970x250

Hrvatska nastavlja s potporom BiH u stjecanju statusa kandidata za članstvo u EU

SASTANAK CRNADKA I SABOLIĆA

Hrvatska nastavlja s potporom BiH u stjecanju statusa kandidata za članstvo u EU

kol 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je jučer u nastupni posjet veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Ministar Crnadak izrazio je dobrodošlicu veleposlaniku Saboliću u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješnu diplomatsku misiju. Istaknuo je da BiH želi kontinuirano unaprjeđivati odnose sa susjednim zemljama u svim područjima budući da su oni važni za cjelokupnu atmosferu suradnje u regiji. 

Od Hrvatske kao zemlje s kojom BiH ima najdužu granicu i koja je članica Europske unije, Bosna i Hercegovina očekuje nastavak potpore na europskom putu. Istaknuo je uvjerenje da će se odnosi dvije zemlje razvijati u pozitivnom smjeru a sva otvorena pitanja rješavati zajednički.

Veleposlanik Sabolić je zahvalio na dobrodošlici, informirao o pripremama Hrvatske za preuzimanje predsjedavanja Europskom unijom u prvoj polovici iduće godine i naglasio da će Hrvatska nastaviti s potporom BiH u stjecanju statusa kandidata za članstvo u EU, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Dnevnik.ba