Article_Top_970x250

I dalje traje potraga za djevojkom koja je sa automobilom sletjela u Neretvu

strašna nesreća

I dalje traje potraga za djevojkom koja je sa automobilom sletjela u Neretvu

lis 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: S. Džajić

Na području Konjica u tijeku je potraga za djevojkom i vozilom koje je, prema prijavi suvozača, sinoć sletjelo s ceste sa Spiljanskog mosta u rijeku Neretvu.

Teška prometna nesreća dogodila se sinoć u mjestu Spiljani u Konjicu, nakon što je automobil sletio sa Spiljanskog mosta u rijeku Neretvu.

Kako je za Avaz rekao Ismail Kadić, rukovoditelj Operativnog centra Policijske uprave Konjic, Policijska stanica Konjic je sinoć u 20 sati i 40 minuta zaprimila prijavu nepoznate muške osobe koja je prijavila da je na putu prema mjestu Spiljani, u blizini Spiljanskog mosta, pronašla nepoznatu osobu s ozljedama.

Na lice mjesta je odmah upućena patrola PS Konjic i Hitna pomoć, koji su pronašli osobu koja je sebi pokušala nanijeti povrede, u čemu je spriječena. Radi se o osobi A.D. 1996. godište koja je bila mokra, krvava i slabo komunikativna. 

Muškarac je patroli policije izjavio da je imao prometnu nezgodu i da je vozilo, kojim je upravljala A.Đ. 1992. godište iz Konjica, sletjelo u rijeku Neretvu i da se ona nije uspjela izvući iz vozila.

Patrola policije je tijekom protekle noći obilazila područje i na oko 2 kilometra od mjesta gdje je pronađen povrijeđeni muškarac, pronašli su tragove koji upućuju na to da je vozilo sletjelo u Neretvu, ali zbog slabe vidljivosti, zamućenosti vode i povećanog nivo rijeke Neretve, u toku noći nisu uspjeli pronaći ni lice ni vozilo.

Povrijeđeni muškarac A.D. je nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici Konjic, u pratnji policije, upućeno na liječenje u Mostar.

Kako je kazao Kadić, noćas su bili angažirani i pojedini rafteri s područja Konjica, koji su se spustili niz rijeku, međutim, potraga je bila bezuspješna.

- Danas se očekuje da na lice mjesta dođu ronioci Federalne uprave civilne zaštite, kako bi se pronašlo vozilo i onda pristupilo uviđaju, koji će vjerojatno rasvijetliti tijek ovog događaja - kazao je Kadić.

Dnevnik.ba