Article_Top_970x250

Izgradnja ceste Stolac-Neum u punom jeku

RADOVI NAPREDUJU

Izgradnja ceste Stolac-Neum u punom jeku

srp 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: BHRT

Nakon potpisanog ugovora za izgradnju ceste Neum – Stolac, dionica Hutovo – Cerovica – Stolovi , nastavljeni su radovi na izgradnji posljednje dionice kojom će se konačno kompletirati izgradnja ceste Neum – Stolac. Vrijednost ugovora je 17.741.636,45 KM, a rok za izvođenje je 14 mjeseci

Na budućoj dionici ceste Neum-Stolac radovi su u punom jeku. Najzahtjevniji dio projekta - tunel Žaba u dužini od oko 1 kilometra privodi se kraju. Za nekoliko dana će biti asfaltiran, a kraj listopada rok je za završetak svih radova na tunelu. Započeli su i radovi na posljednjoj dionici ceste Hutovo-Cerovica-Stolovi.

"Trenutno imamo 3 dionice na kojima se obavljaju radovi, to je LOT 4, tunel Žaba, LOT 7,  dionica od 8,8 km u općini Stolac, i počeli smo s radovima da spojimo Broćanac do tunela Žabe", kazao je Adnan Mostarlić, nadzorni inženjer na dionici ceste Neum-Stolac.

"Projekt traje 2 godine i podijeljen je u 7 sekcija. Dvije su potpuno završene. Ova sekcija će biti završena do kraja listopada, a ostale sljedeće godine. Ovaj tunel iza nas, kao i kompletna cesta, će značajno doprinijeti brzini i sigurnosti prometa, kako lokalnom stanovništvu, tako i putnicima", kaže Peter Murphy, voditelj nadzora izgradnje ceste Neum-Stolac.

Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum – Stolac bit će utrošeno oko 72 milijuna maraka. Njen završetak posebno iščekuju turistički radnici i stanovnici Neuma, jer će se time skratiti i olakšati putovanje, a nadaju se i poboljšati turistički položaj našeg jedinog primorskog grada.

"Došli ste ovim putem, vidjeli ste kako je uzak, računska brzina je možda 40 km na sat, a ovdje je projektirana brzina 80 km na sat, samim tim upola skraćuje putovanje", dodao je Mostarlić

Kompletna dionica ceste Stolac-Neum, u dužini od 36 kilometara, trebala bi biti u funkciji do konca iduće godine. Time će se jedini bh. grad na moru konačno povezati kvalitetnom magistralnom cestom s ostatkom zemlje.

Dnevnik.ba