Article_Top_970x250

Je li ovo razlog zašto Olmo ne igra u Leipzigu? 'Škrti' Nijemci paze na svaki milijun

bivši dinamov igrač

Je li ovo razlog zašto Olmo ne igra u Leipzigu? 'Škrti' Nijemci paze na svaki milijun

ožu 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Dani Olmo, ako je suditi prema analizi zadnjih pet utakmica, nije pogodio s klubom. Jer bivši igrač Dinama skupio je u tom razdoblju, nekih mjesec dana, ukupno - 30 minuta! Puno premalo za talentiranog Španjolca...

"Idem u Leipzig, jer ću tamo imati šansu igrati", s tim je riječima napustio zagrebački aerodrom.

No, situacija je daleko od idealne za nezamjenjivog asa Dinama. Od Tottenhama u Londonu do Tottenhama u uzvratu Leipzig je odigrao ukupno pet utakmica i u tom periodu Dani je dobio priliku - samo jednom, prenose Sportske Novosti.

Protiv Spursa u Londonu ostao je na klupi (0:1), u razbijanju Schalkea (0:5) također se nije micao s klupe, u remiju s Bayerom nije dobio priliku (1:1), a jedinu šansu zapravo imao je na gostovanju proitiv Wolfsburga (0:0) kad je ušao u igru u 60. minuti. U pobjedu protiv Spursa ostao je "zakovan" na klupi (3:0).

Bonusi za Dinamo? Teško ovim tempom. Naime, za svakih 15 službenih utakmica u kojima Dani odigra 46 minuta na Dinamov će račun stići dodatnih milijun eura. No, ovaj bonus ima i svoj maksimum, Dinamo po toj stavci može dobiti najviše četiri milijuna eura, no Olmo prije toga mora skupiti 60 nastupa, i tu igrati više od poluvremena, za Leipzig. 

U utakmici Kupa, u kojoj je zasad i zabio jedini gol, odigrao je, primjerice, 44 minute. Pazi se svaka minuta, čini se...

Dnevnik.ba