Article_Top_970x250

Joshua bolji od Ruiza u borbi godine

vratio pojaseve

Joshua bolji od Ruiza u borbi godine

pro 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Anthony Joshua slavio je protiv Andyja Ruiza Jr-a u najvećoj borbi godine! Britanac je do pobjede došao odlukom sudaca nakon 12 rundi borbe. Joshua se Amerikancu osvetio za poraz od prije šest mjeseci te osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule.

Podsjetimo, Ruiz je u lipnju ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi. 

Dominacija Joshue kroz cijeli meč

Joshua je do pobjede došao nakon što je kroz cijeli meč dominirao protiv Ruiza. Puno bolje je ušao u meč i u prve tri runde ostavio Ruiza bez prilike, uspio mu je i razbiti arkadu odmah u prvoj rundi.

U četvrtoj rundi tenzije su porasle, Ruiz je počeo gubiti živce, a Joshua je podizao pritisak koji je razvukao na svih 12 rundi. Ruiz je imao samo bljeskove, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i na kraju je izgubio.

Čeka nas trilogija

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

Nakon meča boksači su si međusobno čestitali, a neslužbeno su u govorima nakon borbe potvrdili da nas uskoro čeka i treća borba.  

Dnevnik.ba