Article_Top_970x250

Kiseljak obilježava Europski dan darivanja organa

"Darivanje organa - novi život na dar"

Kiseljak obilježava Europski dan darivanja organa

lis 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

U povodu Europskog dana darivanja organa koji se odlukom Vijeća Europe održava polovicom listopada, u Kiseljaku će se u srijedu, 16. listopada, održati javna tribina i potpisivanje donorskih kartica.

Na tribini pod nazivom "Darivanje organa - novi život na dar", govorit će dr. Lejla Hantalašević na temu prevencije, bubrežnih bolesti i liječenja, dok će prof. dr. Halima Resić predstaviti stanje transplantacija bubrega u BiH i regiji.

 Prisutni će imati priliku pogledati i dva kratka dokumentarna filma "Život poslije" i "Transplantacija srca uživo" kao i čuti stav vjerskih zajednica o donaciji i transplantaciji organa.

 O moždanoj smrti i eksplantaciji organa govorit će dr. Nermina Rizvanović dok će značenje donorske kartice u BiH predstaviti predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević.

 Nakon tribine zainteresiranima će biti omogućeno i potpisivanje donorskih kartica.

 Događaj organiziraju Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Srednjobosanske županije i Donorska mreža u BiH, u suradnji s Općinom Kiseljak i Domom zdravlja Kiseljak, prenosi FENA.

Dnevnik.ba