Article_Top_970x250

Kupres domaćin premijernog izdanja skijaške alke

turizam

Kupres domaćin premijernog izdanja skijaške alke

sij 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kupreško skijalište Adria-Ski bit će domaćin Prvenstva Dalmacije u alpskom skijanju ovoga vikenda 25. i 26. siječnja.

Tijekom dva dana održat će se utrka veleslaloma za Prvenstvo Dalmacije i super slalom đir, a posebna atrakcija bit će prvo izdanje skijaške alke, prenosi Fena.

Ski-alka održat će se u subotu, 25. siječnja, s početkom u 12 sati na skijalištu Čajuša, kod polazišta četverosjeda. Pravo sudjelovanja na ski-alki imaju samo dobri i uzoriti skijaši, isključivo članovi Ski kluba Sinj, najavili su organizatori.

Davor Komšić, jedan od organizatora natjecanja, kazao je kako je skijaška alka jedan od načina promocije Sinjske alke, viteške igre s tradicijom dužom od 300 godina koja se tradicionalno održava u kolovoza u hrvatskom gradu Sinju.

Natjecanje će se održati u tri trke, uz mogućnost pripetavanja, a ski-alkar koji prikupi najveći broj punata postat će ski-slavodobitnik.

Natjecanje će proteći u poznatoj ikonografiji Sinjske alke s tom razlikom što će vitezovi konje zamijeniti skijama.

- Bit će to jedan veoma dobar spektakl i pozivam sve zainteresirane da dođu u subotu i podrže naše vitezove - poručio je Komšić.

Organizatori Prvenstva Dalmacije i skijaške alke su Ski klub Sinj i udruga DalSKI, u suradnji sa Sportsko-rekreacijskim kompleksom Adria-Ski.

Dnevnik.ba