Article_Top_970x250

Lichtsteiner nakon dvije godine otkrio zašto je provocirao Srbe pokazivanjem "albanskog orla"

kontroverzna gesta

Lichtsteiner nakon dvije godine otkrio zašto je provocirao Srbe pokazivanjem "albanskog orla"

kol 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Utakmica između Švicarske i Srbije na Svjetskom prvenstvu 2018.  i dalje se pamti po velikom preokretu Švicaraca, ali i po kontroverznoj proslavi gola za pobjedu.

Srbija je povela golom Aleksandra Mitrovića u 5. minuti, no Granit Xhaka u 52. i Xherdan Shaqiri u 90. su pogodili za preokret i pobjedu rezultatom 2:1.

Nakon što je Shaqiri pogodio, pri slavlju je pokazivao rukama "albanskog orla", a u slavlju mu se priključio Xhaka, ali i Stephan Lichtsteiner.

I dok je za Xhaku jasno zašto je na ovaj način provocirao navijače Srbije, bilo je nejasno zašto je kapetan Švicarske, koji nema nikakve veze s Albanijom, odlučio učiniti  isti gestu.

Nakon što je prije dva dana objavio završetak karijere, Lichtsteiner je u intervjuu za Blick govorio o mnogim temama, a jedna od njih je bila i ta proslava pogotka.

Tridesetšestogodišnjak rođen u Adligenswilu je pojasnio potez zbog kojeg je novčano kažnjen.

"Solidarizirao sam se sa svojim suigračima. Učinio sam to tada, a isto ću raditi i u budućnosti. Emotivno je utakmica protiv Srbije bila najekstremnija jer smo imali mnogo igrača albanskog porijekla. A što reći o tom golu u 90. minuti, čisto ludilo", prisjetio se Lichtsteiner koji je za Švicarsku igrao 108 puta, a tijekom karijere je nastupao i za Arsenal, Juventus i Lazio.

Dnevnik.ba