Article_Top_970x250

Ljubiši Savanoviću 'Mala liska' za najboljeg glumca večeri

"mostarska liska"

Ljubiši Savanoviću 'Mala liska' za najboljeg glumca večeri

ruj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Stručni žiri 17. Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska" jednoglasnom odlukom u subotu navečer dodijelio je nagradu za najboljeg glumca večeri "Mala liska" Ljubiši Savanoviću, koji je i prošle godine na ovom festivalu osvojio istu nagradu.

Nagrađen je za glumu u predstavi "Istina" autora Florijana Zellera, u režiji Željka Stjepanovića, a koja je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke.

"Prošle godine dobio sam 'Malu lisku' za ulogu u predstavi 'Naši dani' Narodnog pozorišta Republike Srpske koju je pisao Željko Stjepanović, a ovaj put za ulogu u predstavi 'Istina' koju je režirao i u kojoj igra Stjepanović, pa se sad već kolege šale da moram samo s njim raditi za Lisku. Po reakcijama publike čini mi se da im se predstava dopala i mi je zaista igramo s radošću. Ovo je posljednja premijera na večernjoj sceni Gradskog pozorišta Jazavac i mislim da po reakcijama publike imamo jednu dobru, poštenu komediju", istaknuo je Savanović.

Osvrnuo se također na rad navedenog kazališta u vrijeme pandemije.

"Svima nam je ova sezona neobična, najblaže rečeno. Ovu predstavu smo igrali 10, 15 puta u Banjoj Luci i već smo naučili da je sala puna, drugačije je kada reagira 300 ljudi i kada reagira njih 50. Želim reći da je dragocjeno da se ne odustaje, da radimo i da održimo duh, što je jedna od misija pozorišta", naglasio je Savanović.

Večeras je na programu Festivala predstava "Identitluk" nastala u koprodukciji NPM-a, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, a prema motivima djela Amina Maaloufa i u režiji Tanje Miletić Oručević.

Predstave se izvode svaku večer u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar. Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Mostar i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar (NPM).

Dnevnik.ba