Article_Top_970x250

Manchester United zbog velikih dugova tuži i popularnu igricu

Football Manager

Manchester United zbog velikih dugova tuži i popularnu igricu

svibnja 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Manchester United odlučio je podići tužbu protiv tvrtke Sega Publishing and Sports Interactive zbog njihove igre, popularnog Football Managera.

Naime, s Old Trafforda požalili su se na dvije stvari. Jedna je upotreba imena kluba, što prema navodima iz engleskog kluba škodi brendu. Dodatni problem je i činjenica da Football Manager ne koristi pravi grb Manchester Uniteda zbog čega se, prema ljudima iz Uniteda, dodatno narušava kredibilitet trademarka kluba i onemogućuje se registriranom vlasniku pravo da izda licencu za korištenje grba.

Ljudi iz Sege su brzo odgovorili kako je korištenje imena "Manchester United" u potpunosti opravdana referenca u nogometnom kontekstu. Navode i kako ime kluba koriste 28 godina i još nikad nisu zbog toga imali pritužbu. U svoju obranu su istaknuli i činjenicu kako već godinama šalju kopije igre igračima Manchester Uniteda i drugim ljudima zaposlenim u klubu, a dosadašnje recenzije i reakcije su uvijek bile pozitivne.

Osim toga, navode kako je skaut služba Manchester Uniteda u više navrata tražila usluge igre, baš u pogledu baze podataka za igrače iz čitavog svijeta, zbog čega njihova tužba, kako kažu, nije opravdana.

Dug Manchester Uniteda se, prema izvješću otprije nekoliko dana, popeo na 429 milijuna funti što je porast od 127 milijuna funti u godini dana. Otočki mediji nagađaju kako je ta činjenica direktno povezana s tužbom preko koje se nadaju izvući kompenzaciju i time lakše prebroditi krizu koja im predstoji.

Dnevnik.ba