Article_Top_970x250

Masovno se dijeli objava hrvatske glumice o današnjem Zagrebu

jelena miholjević

Masovno se dijeli objava hrvatske glumice o današnjem Zagrebu

ruj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hanza Media

Hrvatska glumica Jelena Miholjević na Facebooku je objavila tekst o Zagrebu u kojemu iznosi svoj dojam o gradu u posljednjih nekoliko desetljeća. U objavi je glumica spomenula da Zagreb njegovi stanovnici ne vole te da čekaju vikend "kako bi mogli zbrisati". 

"Dečki iz centra su uvijek bili pojam neki. Bilo je posebno kad su nam bili dečki. Cijelu akademiju spavala sam u Preradovićevoj kod Barbare jer mi je teško bilo tih 8 min tramvaja odraditi do kuće. Stiskale smo se u dječjoj njezinoj sobi. U Mrazovićevoj popila pojela i ismijala sve što se dalo isplakati. ‘Idem u centar’ je uvijek bio potez (iako to znači samo 10 min dužu šetnju s Trešnjevke).

Ipak sam uvijek potajno maštala kako bi bilo živjeti u centru (ponosna na tada radničku Trešnjevku). Otac Zagreb, majka Trešnjevka. I prijatelji iz centra (koji sada sele iz stanova u šuti ili dižu kredite da ih ponovno srede) su imali manje pse i bili više chic više cool i više glow. Na kave kad se ide u centar ipak se triput u zrcalo pogledaš. I kina i kazališta i klubovi-na Trešnjevki su postali dm-ovi ili kockarnice - sad će i u centru", napisala je.

"Ovi potresi će proći ili ćemo se naviknuti (to su te opcije). Znam da mi je jesen izvana jesen iznutra. Znam da sam u jesenskim godinama. Pa sam patetique. Ali gledati kako se trusi naš grad, kako propada. Jedini grad na svijetu u kojeg se doseliš pa ga ne voliš. Radiš sve da ga uništiš. Uopće ga ne skužiš. Siluješ koristiš. Prezireš mu jezik. Svi ovdje dolazimo a rijetko tko ga voli. Svi jedva čekaju spojit’ praznike i zbrisati odavde.

Ponosni da sa Zagrebom ništa nemaju. Osim grabeži. I to se vidi. Naš grad je momentalno kao starac u poderanoj pidžami s pečatom KBC kojeg su strpali u Vrapče na zatvoreni odjel da ga mogu na miru opelješiti uz pomoć lukavih savjetnika. Ja mislim da je fejs samo za vesele i površne stvari. Ali. Dragi moj grade s galopirajućim Parkinsonom. Sjećat ću te se mladog uvijek. I to ću eto nekad zapisati", zaključila je Miholjević.

Objava se jako brzo počela širiti Facebookom, a u nekoliko sati lajkalo ju je gotovo tristo Jeleninih istomišljenika.

Dnevnik.ba