Article_Top_970x250

Najstarija kulturna manifestacija u Lepeničkoj dolini ove godine, zbog korone, u drukčijem izdanju

kiseljak

Najstarija kulturna manifestacija u Lepeničkoj dolini ove godine, zbog korone, u drukčijem izdanju

ruj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Art Info

Prekinuti tradiciju dugu četiri desetljeća ili je prilagoditi uvjetima? Organizatorima „Lepeničkih jeseni“, najstarije manifestacije očuvanja tradicijske kulture u Kiseljaku i Lepeničkoj dolini, uspjelo je pronaći kompromis.

Manifestacija se ipak održala, ali zbog pandemije koronavirusa u malo drukčijem izdanju, bez gostiju iz drugih krajeva BiH i Hrvatske koji su proteklih godina bili dio programa, piše Art Info.

 „Ove smo se godine odlučili da to bude druženje KUD-a s područja Kiseljaka. Nemamo posebnog protokola ni programa, jednostavno smo se okupili na igralištu Osnovne škole u Lepenici i sasvim spontano započeli jedno u nizu naših lijepih druženja, uz naše tradicionalne pjesme i plesove“, kazao je Bruno Žuljević, predsjednik HKUD „Bećarac“ iz Lepenice, koje je uz Udrugu građana „Victoria“ organizator i ovogodišnjih „Lepeničkih jeseni“, odnosno Večeri folklora Lepenica 2020.

Uz domaćine, HKUD „Bećarac“, bogatstvo tradicijske kulture i ljepotu nošnji Kiseljaka predstavili su i članovi HKUD-a iz Gromiljaka i Brestovskog. Među njima bilo je i mnoštvo mladih. Upravo su oni najbolji garant da će „Lepeničke jeseni“ preživjeti i pandemiju koronavirusa, odnosno da će se tradicija najstarije kulturne manifestacije u Lepeničkoj dolini nastaviti.

Dnevnik.ba