Article_Top_970x250

Ne propustite komediju: Naši i njihovi u Bosanskom loncu

hit predstava

Ne propustite komediju: Naši i njihovi u Bosanskom loncu

stu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Urnebesna komedija “Bosanski lonac” autorsko djelo Hasana Džafića, u izvedbi Alternativne teatarske grupe „Rajvosa“, gostuje u petak, 15. studenoga 2019., u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

Ova komedija na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, o starosjediteljima i pridošlicama, o sukobu grada i sela, političkim igrama… Priča je ovo i o vrlo aktualnim stvarima koje se događaju u našem okruženju, o korumpiranosti, netrpeljivosti koja proizlazi iz potpuno nepotrebnih stvari. 

U predstavi je naglasak stavljen na dvije obitelji koje dijele stan. Tu su “naši” i “njihovi” u svakom obliku, a sukob, koji je neminovan, prelama se u trenutku kada se djeca dviju obitelji zavole i počnu svoj zajednički život. Novonaastala situacija dovodi do spoznaje da ne postoji više “mi” i “vi” nego da smo MI.

Naravno, kušajući ovaj specijalitet, nasmijat ćete se do suza, zadovoljiti svoju dušu i pobjeći, barem nakratko, od surove svakodnevnice. 

U predstavi igraju: 

Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Edin Drljević, Jasminka Požek-Božuta i Senad Milanović.
Redatelj predstave je:  Riad Ljutović, a adaptacija teksta potpisuje Edin Drljević, dok je glazbu skladao poznati sastav Dubioza kolektiva.

Komedija je jako slična proslavljenoj „Audiciji“ te donosi smijeh svojevrstan i blizak sarajevskoj školi humora.

Ulaznice za hit komediju u prodaji na blagajni Kosače, svaki dan, od 13 do 20 sati.

Dnevnik.ba