Article_Top_970x250

Neobičan govor Borisa Jonhsona u UN-u

kokoši bez udova i kopanje po jetrima

Neobičan govor Borisa Jonhsona u UN-u

ruj 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: EPA

Boris Johnson održao je bizaran govor u UN-u upozoravajući na "užasne kokoši bez udova" i tvrdeći da je "Brexit kao da vam orao kopa po jetrima". 

Britanski premijer uglavnom je izbjegavao govoriti o Brexitu tijekom svog obraćanja Općoj skupštini UN-a. Umjesto toga raspravljao je o potencijalnim opasnostima koje sa sobom nosi tehnološki napredak čovječanstva, pritom hvaleći London kao grad "s najrazvijenijom tehnologijom u cijeloj Europi, javlja The Independent

Johnsonov govor, održan istog dana kada je britanski Vrhovni sud njegovu odluku o suspenziji parlamenta proglasio nezakonitom, bio je obilježen šalama o svijetu budućnosti, "lijekovima protiv mamurluka", "Terminatorima ružičastih očiju", "užasnim kokošima bez udova" i "kućanskim aparatima koji promatraju vaše noćne more i hladnjake". 

Usprkos tome Johnson je tijekom govora ipak našao prostora i kritizirati zastupnike u britanskom parlamentu za "beskrajno odgađanje Brexita", aludirajući pritom na starogrčki mit o titanu Prometeju kojega je Zeus osudio na vječnu kaznu. 

Kada je riječ o tehnologiji budućnosti, Johnson je rekao: "Prije svega, moramo dogovoriti zajednički skup globalnih načela koji će dovesti do novih tehnoloških dostignuća." Zatim je prisutne pozvao na summit u Londonu, "gradu u kojemu je pola milijuna ljudi zaposleno u tehnološkom sektoru".  

Dnevnik.ba