Article_Top_970x250

Nijemci prvi vraćaju navijače na tribine

odlične vijesti

Nijemci prvi vraćaju navijače na tribine

lip 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer, u čijem resoru je i sport, najavio je povratak gledatelja na stadione u sljedećoj sezoni. Bundesliga je prvo nacionalno prvenstvo koje se pokrenulo u Ligama petice i to u startu derbijem Borussije i Bayerna (0:1), rivala koji potom nastavljaju niz pobjeda i razbijanja protivnika s četiri-pet golova u zadnja dva kola

Na stadionima nema gledatelja i atmosfera je neodrživa u tom obliku, ali efekt navijanja bit će montiran u tv prijenosima, nakon njemačkog Skyja tu opciju uvode Španjolci su La Ligu te vjerojatno i Englezi .Rasprava još traje, iako bi se navijači mogli vratiti na tribine stadiona Bundeslige.i tako zaključiti dio priče s koronakrizom u napetom prvenstvu.

"Vrlo sam optimističan kad je u pitanju povratak publike na stadione sljedeće sezone. Neće to biti odmah i u punom kapacitetu, ali mislim da bi postupno mogli povećavati broj navijača koji će moći uživo gledati utakmice. Kao što smo u drugim područjima života našli pametna rješenja u vrijeme pandemije koronavirusa, tako ćemo to napraviti i kad je u pitanju nogomet. Navijači će moći uživati i pritom se moraju osjećati sigurno, odnosno da nema prijetnje zaraze", kazao je ministar Seehofer.

 Za povratak navijača na stadione zalažu se svi klubovi, a Bayern, čija Allianz Arena prima 75.000 gledatelja, predložio je da u prvoj fazi povratka da se na njihov stadion ograniči ulaz do 10.000 navijača, prenosi Hina.

Dnevnik.ba