Article_Top_970x250

Obilježen Dan općine Tomislavgrad

spomen na 1924. godinu

Obilježen Dan općine Tomislavgrad

srp 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjem poginulim braniteljima u središtu grada u srijedu je obilježen Dan općine Tomislavgrad.

Uz predstavnike Općine Tomislavgrad, načelnika Ivana Vukadina i predsjednika Općinskog vijeća Luke Krstanovića, obilježavanju su nazočili predstavnici Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije te općinski vijećnici.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić.

Dan općine Tomislavgrad održava se svake godine u sklopu duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" koja se u Tomislavgradu trebala održati od 3. do 12. srpnja 2020. godine, ali je iz epidemioloških razloga otkazana, kao i sva druga popratna događanja.

Također, ove godine izostala je dodjela javnih priznanja zasluženim pojedincima za izniman doprinos u kulturnome i vjerskome, a posebno u humanitarnom djelovanju na prostoru općine Tomislavgrad.

Inače, Dan općine slavi se u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike, prenosi FENA.

Dnevnik.ba