Article_Top_970x250

Obilježen dan zahvale i sjećanja na žrtve poginule na stolačkoj bojišnici

HNŽ

Obilježen dan zahvale i sjećanja na žrtve poginule na stolačkoj bojišnici

srp 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U organizaciji udruga iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog u nedjelju je obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na stolačkoj bojišnici (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević).

Program obilježavanja započeo je svetom misom zadušnicom koju je u crkvi svetog Ante na Humcu predslavio fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ante, prenosi Fena.

Nakon toga, na spomen-obilježju na Drenovcu, vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog na čelu s v.d. gradonačelnika Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ZHŽ-a Ivanom Jelčićem, dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević, županijski ministar unutarnjih poslova David Grbavac, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Službu riječi slavio je fra Andrija Nikić uz prigodnu molitvu za sve poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na stolačkoj bojišnici, priopćio je Grad Ljubuški.

Dnevnik.ba