Article_Top_970x250

Obilježena 25. obljetnica oslobađanja vojarne u Čapljini

Vojarna "Božan Šimović"

Obilježena 25. obljetnica oslobađanja vojarne u Čapljini

tra 24, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: Čapljinski portal)

Na 25. obljetnici oslobađanja vojarne okupili su se brojni sudionici te povijesne bitke. Položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomenike poginulih i biste Božana Šimovića i križa podignutom u čest svim poginulim hrvatskim vitezovima.

Pripadnici pukovnije “Kralj Tomislav” kasnije preimenovane u Postrojbu HVO za posebne namjene “Ludvig Pavlović” prije 25 godina oslobodili su vojarnu u Čapljini. Bila je to prva oslobođena vojarna u BiH. Za stanovništvo Čapljine bio je to veliki dan jer je grad danim bio izložen unakrsnoj vatri.

Na 25. obljetnici oslobađanja vojarne okupili su se brojni sudionici te povijesne bitke. Položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomenike poginulih i biste Božana Šimovića i križa podignutom u čest svim poginulim hrvatskim vitezovima, javlja Radio Čapljina.

Sveta misa za poginule i pokojne branitelje služena je u kapelici sv. Mihovila, u krugu Vojarne. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan don Ivan Turudić, koji je u prigodnoj propovijedi pozvao na oprost i zajedništvo.

Podsjećamo, oslobađanje čapljinske vojarne bila je važna prekretnica Domovinskog rata u BiH, i svojevrstan uvod u oslobodilačke akcije u lipnju iste godine, kada je i oslobođen najveći dio doline Neretve i juga Hercegovine.

Dnevnik.ba