Article_Top_970x250

Obilježena 30. godišnjica osnutka HDZ-a BiH Neum

svečana proslava

Obilježena 30. godišnjica osnutka HDZ-a BiH Neum

ruj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH Neum

Sinoć je u Neumu skromno, ali svečano obilježena 30. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH na području općine Neum.

Naime, iako je planirana velika proslava, kako i priliči 30. obljetnici osnivanja HDZ-a BiH Neum, obljetnica je obilježena skromnije nego je planirano, zbog epidemiološke situacije.

Pridržavajući se svih mjera, stranačko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Spomen križu za slobodu hrvatskoga naroda, prisjećajući se poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članove stranke općine Neum.

Obilježavanje obljetnice nastavilo se u dvorani Grand hotela Neum, gdje su okupljeni dužnosnici i članovi HDZ-a BiH Neum nazočili kratkoj svečanoj sjednici.

Nazočnima su se obratili predsjednik povjerenstva za Općinski odbor HDZ-a BiH Neum i kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Dragan Jurković te načelnik dr. Živko Matuško.

Kandidat za načelnika ispred HDZ-a BiH Dragan Jurković uputio je čestitku utemeljiteljima, članovima, simpatizerima, braniteljima, Mladeži i Zajednici žena, kao i svim dužnosnicima HDZ-a BiH s područja općine Neum koji su kroz ovih 30. godina na bilo koji način doprinijeli stranačkom razvoju i djelovanju u Neumu.

“Izazova, uspona i padova je bilo nebrojeno, ali vjerom i upornošću za dobrobit našeg naroda pokazali smo kako je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH bila i ostala temelj i jezgro oko kojeg se okuplja naš narod. U zajedništvu smo prolazili kroz najgora životna razdoblja, ali i ona dobra. Važno je osvrnuti se na 30 godina kontinuiranog postojanja i rada HDZ-a BiH u Neumu. Radom i zalaganjem, ali i kontinuiranim rezultatima dokazali smo da smo najjača i stožerna stranka Hrvata u Neumu i BiH“, istaknuo je Dragan Jurković, kandidat za načelnika općine Neum.

Govoreći o budućem razdoblju i lokalnim izborima, Jurković je naglasio kako će HDZ BiH uz predan rad i aktivnosti svih članova i dalje nastaviti raditi za dobrobit svih stanovnika općine Neum.

„Lista HDZ-a BiH i za općinsko vijeće i kandidat za načelnika nemaju alternativu. HDZ BiH je pokazao i u težim vremenima da je vodeća politička stranka u Neumu, a to ćemo uz snagu zajedništva pokazati i na predstojećim izborima“, zaključio je Jurković. 

Načelnik općine Neum Živko Matuško, uz čestitku 30-te obljetnice osnutka HDZ-a BiH u Neumu, uputio je svima zahvalu za podršku koju je imao kroz protekle godine u radu.

Matuško je iskazao punu potporu kandidatu za načelnika općine Neum ispred HDZ-a BiH Draganu Jurkoviću, listi HDZ-a BiH za općinsko vijeće koju predvodi Nikša Čamo, članicama i članovima na listi.

“Kao i do sada, lista HDZ-a BiH je pobjednička lista“, naglasio je Matuško.

“Niti jednom nije dovedeno u pitanje da HDZ BiH neće imati svog načelnika u Neumu. Našom snagom, u koju sam se uvjerio kao dosadašnji načelnik i podrškom koja mi je iskazivana, nastavljamo raditi i braniti interese općine Neum i hrvatske nacionalne interese. Gradimo zajedništvo pri aktivnostima koje nam dolaze za lokalne izbore, samo tako u pitanje neće doći dobar rezultat“, zaključio je Matuško.

Dnevnik.ba