Article_Top_970x250

"Od četvrtka sam okrenut Krupi, u ovom sportu nema starih zasluga"

mladen žižović:

"Od četvrtka sam okrenut Krupi, u ovom sportu nema starih zasluga"

ruj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Trener Zrinjskog najavio je novo gostovanje.

Prošlog četvrtka igrači Zrinjskog odradili su teških 120 minuta i dramatičnu seriju jedanaesteraca protiv APOEL-a.  Samo četiri dana kasnije igrat će utakmicu s Krupom, na praznom stadionu i po umjetnoj podlozi. Stoga je treneru Mladenu Žižoviću najbitnije bilo psihički pripremiti igrače, jer nije lako izbaciti im iz glave ono što je bilo u Nikoziji.

 ''Probali smo u prethodna tri dana ostaviti iza sebe ono što je bilo na Cipru. Vjerujte, ja sam već u četvrtak navečer bio okrenut prema Krupi. U ovom poslu nema starih zasluga, bitno je samo ono što je danas i što će biti sutra. Tako se i sada moramo postaviti'', poručio je Žižović pred polazak u Banju Luku.  

U Banjoj Luci treniraju u nedjelju, a u ponedjeljak ih čeka utakmica s Krupom u popodnevnom terminu (16 sati).  

''Izabrat ćemo najsvježije i najspremnije igrače. Nadam se da ćemo puni samopouzdanja ući u utakmicu i doći do bodova'', dodao je Žižović.

Šef struke Plemića poveo je 23 igrača jer će samo dva dana nakon Krupe igrati s niželigašem Derventom utakmicu šesnaestine finala Kupa.  

''Prva utakmica je najvažnija, sav fokus je na Krupi, a onda ćemo razmišljati o Derventi. Krupa je promijenila trenera, ima nekoliko provjerenih igrača u momčadi i sasvim zasluženo dobili su Željezničar u prošlom kolu. Bit će motivirani da se pokažu u dobrom svjetlu protiv nas''.

Krupa će imati dvije prednosti na svojoj strani, umor kod gostiju, ali i teren na kojem je svima teško igrali.  

''Sigurno da ima umornih, ima rovitih, ali nema i ne smije biti alibija. Bavimo se ozbiljnim poslom i klub ranga Zrinjskog ne priznaje alibije. Što se tiče terena, jasno je da je domaćin naviknut na njega, ali ako smo raspoloženi, motivirani, onda ni podloga ni vrijeme neće igrati ulogu'', zaključio je Mladen Žižović.

Dnevnik.ba