Article_Top_970x250

Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljina

prvo obilježavanje dana grada

Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljina

lis 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Grad Čapljina

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” održana je danas Svečana sjednica Gradskog vijeća. Današnja svečana sjednica kao i cijela protekla godina zasigurno ulaze u povijest Čapljine. Naime, ovo je prva svečana sjednica koju Čapljina proslavlja kao Gradsku sjednicu vijeća.

Prije Svečane sjednice gradonačelnik grada Čapljina i Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečana dvorana bila je puna gostiju iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života.

Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.

Ovaj svečani čin svakako je prigoda da se izvijesti o radu vijeće kroz proteklu godinu. Tom prilikom dopredsjedavajući vijeća gosp. Pero Knežević pozdravio je sve nazočne i podnio izvještaj. Nakon izvještaja prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada, a potom se uzvanicima obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Gradonačelnik Vidić je u svom govoru kazao: „Na početku čestitam damama iz Gradskog zbora na prvom javnom nastupu. Poštovane čapljinke i čapljinci, cijenjeni gosti, slušatelji i gledatelji RTV Herceg-Bosna, zadovoljstvo mi je u ovoj prigodi pozdraviti Vas u ime Grada Čapljine i u svoje osobno ime. Obiđem skoro sve gradove i općine i nazočim na njihovim svečanim sjednicama i uvijek mi je najzanimljiviji dio gdje moje kolege prezentiraju, kako svojoj domaćoj javnosti, tako i gostima, što se to napravilo u prošlih godinu dana. Posebno sam zadovoljan i ushićen zbog svega toga jer se zbilja u svim našim sredinama dobro radi i puno toga se radi. Maloprije smo pokazali jedan dio onoga što smo napravili u ovih zadnjih godinu dana i nadam se da će biti prilike da se vi ovdje u Čapljini osjećate kao što se ja osjećam na svečanim sjenicama općinskih i gradskih vijeća na kojima nazočim. Uloga lokalne zajednice je stvaranje što povoljnijih uvjeta za život i tu lokalna vlast na svojoj razini odrađuje jako dobar posao, a to kažem jer jako dobro znam svoje kolege i njihove timove i što to oni rade, pa ih na ovaj poseban način pozdravljam. Mi, dolje, na ovoj najnižoj razini se dobro držimo i mislim da dobro radimo. Stvaranje povoljnih uvjeta za život na kraju se svodi na stvaranje novih radnih mjesta pa je stoga važan segment našeg razvoja gospodarstvo i naši gospodarstvenici koje pozdravljam i pohvaljujem prije svega na onoj društvenoj odgovornosti koju pokazuju. Funkcioniranje na lokalnoj razini, a bez pomoći viših razina vlasti nije baš tako lako. Imali smo mi takvi situacija, ali uspjeli smo to prevladati, no puno je lakše kada imamo tu cjelovitu vertikalu. Svima od srca hvala, ali moram istaknuti Vladu HNŽ-a s kojom Grad Čapljina ima izvanrednu suradnju pa zahvala predsjedniku vlade dr. Nevenku Hercegu i svim ministrima u Vladi HNŽ-a, a na poseban način moram istaknuti ministra Krasića i ministra Jovića. Naša suradnja s Federalnom razinom vlasti je izuzetna, s državnom razinom nekih velikih kontakata nemamo, ali evo ipak mi smo općina koja graniči s Republikom Hrvatskom pa imamo izrani kontakt s državnom razinom vlasti. Od  srca se zahvaljujem vama Čapljinke i Čapljinci te još jednom u ime Grada Čapljine i u osobno ime želim sretan Dan Grada Čapljine i blagdan svetoga Franje.“

Okupljenima se obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović u ime Vlade HNŽ-a, također istaknuvši kako je ova Vlada istinski partner lokalnim zajednicama, a da to nije samo deklarativno, spomenuo je neke pokazatelje kao sredstva koja su osigurana i povučena iz proračuna Vlade u iznosu od milijun i pol KM na godišnjoj razini. To su projekti vezani za oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, međutim to nije konačan iznos. Vlada je podržala i mnogobrojne projekte vezane za energetsku učinkovitost za Dom zdravlja a planira se i financijska podrška za realizaciju projekta zgrade MUP-a. Očekujemo da ćemo do kraj godine iznaći sredstva za pomoć projekta gospodarske zone Zvirovići.  Vlada će se i u budućnosti truditi ulagati u Čapljinu ako i u sve ostale lokalne zajednice u HNŽ, poručio je.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina.

Dnevnik.ba

Tagovi: