Article_Top_970x250

Općina Posušje stipendira 27 studenata

vjetar u leđa

Općina Posušje stipendira 27 studenata

sij 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Posušje upriličeno je u petak, a pravo na stipendiju od 1000 maraka, po prethodno provedenom natječaju, ostvarilo je 27 studenata.

Iz Općine Posušje navode kako su, s ciljem poboljšanja stanja na tržištu rada, istražili potrebe domaćih poslodavaca kako bi došli do važnih i za gospodarstvo korisnih informacija o deficitarnim zanimanjima koja im stvaraju probleme prilikom pronalaska kvalitetnih kadrova.

"Tako dobivene informacije bile su vodič ove, kao i prethodne godine, prilikom raspisivanja natječaja za dodjelu studentskih stipendija te su na temelju prikupljenih podataka pojedina tražena zanimanja (elektrotehnika/elektrotehnika i informacijska tehnologija, strojarstvo, računarstvo, arhitektura/arhitektura i urbanizam, građevina, kemijsko inženjerstvo, grafička tehnologija, medicina i logopedija) vrednovana dodatnim bodovima, s nadom kako će dugoročno takva odluka utjecati na učenike da upisuju zanimanja koja su tražena na tržištu rada i koja će im omogućiti sigurno zaposlenje, ali i imati pozitivan utjecaj na razvoj gospodarstva", priopćeno je iz Općine Posušje.

Načelnik Posušja Branko Bago tijekom svečanosti potpisivanja upoznao se sa stipendistima koji su, predstavljajući se, ukratko govorili i o fakultetskim smjerovima koje pohađaju te im je poželio puno sreće i uspjeha.

"Iako skromna, nadam se da će vam ova stipendija barem djelomično pomoći u daljnjem školovanju i razvoju. Također se nadam da ćete se nakon završenog obrazovanja vratiti u svoje Posušje i pridonijeti unapređenju i razvoju svoga kraja ", istaknuo je načelnik Bago.

Dnevnik.ba