Article_Top_970x250

Pa dokle ovo ide: Riti Ori fanovi zamjeraju jer nije crnkinja

blackfishing

Pa dokle ovo ide: Riti Ori fanovi zamjeraju jer nije crnkinja

kol 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram

Brojni fanovi pjevačice Rite Ore ostali su šokirani nakon što su otkrili da su joj oba roditelja bijela.

Ora je rođena u Prištini, a roditelji su joj Albanci. Prije nekoliko mjeseci govorila je za Vogue o svojoj etničkoj pripadnosti i otkrila da je njezina obitelj pobjegla u Englesku kako bi izbjegla progon.

"Kad je započeo sukob u bivšoj Jugoslaviji, moji su roditelji donijeli tešku odluku o odlasku", rekla je. "Kosovo će uvijek biti naša domovina i zauvijek ćemo biti ponosni Kosovljani", prenosi Index.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

No 29-godišnju pjevačicu na Twitteru su optužili za blackfishing, izraz koji se koristi za osobe optužene da se na društvenim mrežama pretvaraju da su crne ili mješovite rase. Kim Kardashian, Kylie Jenner i Ariana Grande sve su bile na meti sličnih optužbi.

Na društvenim mrežama ljudi optužuju Oru za prisvajanje crne kulture svojim stilom i imidžom.

Neki su istaknuli kako je pjevačica ranije objavljivala fotografije na kojima nosi afro frizuru i pletenice te su je optužili za kulturnu aproprijaciju.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

Vrijedi napomenuti da Ora već dugi niz godina otvoreno govori o svom porijeklu. U intervjuu za Channel Four govorila je o poteškoćama započinjanja novog života kao izbjeglice u Velikoj Britaniji.

Dnevnik.ba

Tagovi: