Article_Top_970x250

Počelo označavanje naselja, trgova i ulica u Livnu

projekt

Počelo označavanje naselja, trgova i ulica u Livnu

srp 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Preuzimanjem pločice s brojem jedan i nazivom ulice Trg branitelja Livna te njenim postavljanjem na zgradu Gradske uprave, gradonačelnik Livna Luka Čelan obilježio je početak označavanje naseljenih mjesta, ulica i trgova u tom gradu.

Riječ je o projektu postavljanja ploča za označavanje naseljenih mjesta, ulica i trgova, kao i ploča za označavanje Grada Livna te fizičko označavanje naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova pločama i zgrada s pločicama s kućnim brojevima.

Vrijednost ugovorenih radova je 105.663 maraka, od čega je Grad Livno osigurao sredstva u iznosu od 90.663 maraka, dok će preostalih 15.000 maraka snositi Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Livna.

"Ovim projektom sustavno ćemo riješiti označavanje na području Livna i važno je da su naši sugrađani također upoznati s detaljima projekta. Njime će svako naše naselje, ulica, trg, zgrade, odnosno svako kućanstvo u Livnu, dobiti točan naziv i broj, čime će se traženo odredište pronalaziti brže i učinkovitije što u konačnici znači i vremensku, ali i novčanu uštedu", kazao je gradonačelnik Čelan.

Ugovorom je predviđeno da će projekt postavljanja novih pločica trajati pola godine, a stanari zgrada te vlasnici kućanstava o datumu označavanja njihovih ulica i objekata bit će obaviješteni.

"Za vrijeme radova potrebno je da vlasnik, suvlasnik objekta ili punoljetni član kućanstva kao i predstavnici stanara u zgradama budu nazočni kako bi predstavnici izvođača radova i Grada Livna mogli obaviti potrebne radnje. Prema odluci Gradskoga vijeća Livna, stanovnici čiji objekti dobivaju pločicu s kućnim brojem obvezni su za nju platiti deset maraka", navode iz Grada Livna.

Tijekom jučerašnjeg dana ploče su postavljene na Trgu branitelja Livna i Trgu kralja Tomislava, danas je na rasporedu Ulica kneza Mutimira, a u subotu, 11. srpnja, Ulica Gabrijela Jurkića. Izvođač radova odabran je putem javnog natječaja otvorenim postupkom sukladno Zakona o javnim nabavama Federacije BiH.

Dnevnik.ba