Article_Top_970x250

Predstavljanje knjige 'Ono nešto' Ivana Bradvice u Ljubuškom

kultura

Predstavljanje knjige 'Ono nešto' Ivana Bradvice u Ljubuškom

ruj 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški organizirat će večeras u 19 sati u Gradskoj vijećnici Ljubuški predstavljanje knjige "Ono nešto" autora Ivana Bradvice.

Riječ je o zbirci pjesama i osmislica koja je objavljena u sunakladništvu Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) i vlastitoj nakladi, a dostupna je i elektronska inačica knjige.

"Autor je u svoje osmislice utkao cijeli svoj dugi i bogati život, veliko znanje i obrazovanje, nesebičnu ljubav i plemenitost u pisanju kako bi svima nama podario nepresušni izvor iz kojega ćemo se svi napajati. Njegove osmislice daju izniman prinos hrvatskoj literaturi te kratkoj, jasnoj, britkoj, humorističnoj i satiričnoj vrsti", priopćili su organizatori, prenosi Fena.

Uz autora, knjigu će pobliže predstaviti Ilija Protuđer i Mladen Vuković, dok će moderator programa biti Mate Grbavac.

Ivan Bradvica rođen je 12. srpnja 1949. u Veljacima. Dostudijsko školovanje proveo je u Veljacima, Vitini i Ljubuškom. Nakon gimnazije je diplomirao na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Radni vijek je proveo u Institutu građevinarstva Hrvatske radeći na temeljenju objekata. Objavio je 38 stručnih i znanstvenih radova iz područja geotehnike. Nakon Domovinskog rata počeo je pisati pjesme i osmislice te objavio 11 knjiga. Jedanaesta knjiga je "Ono nešto".

Predstavljanje će biti upriličeno uz strogo pridržavanje svih higijenskih i epidemioloških mjera, navode organizatori.

Dnevnik.ba

Tagovi: