Article_Top_970x250

Pritisak urodio plodom: Vlasnik lokala raskinuo ugovor s ilegalnim migrantima na Ilidži

migranti u bih

Pritisak urodio plodom: Vlasnik lokala raskinuo ugovor s ilegalnim migrantima na Ilidži

kol 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: E. TRAKO/ Avaz

Vlasnik lokala na terminalu na Ilidži, raskinuo je ugovor s ilegalnim migrantima koji su u njegovom prostoru otvorili kafić.

Nakon što su mediji objavili informaciju da na Ilidži migranti pijanče, drogiraju se i maltretiraju građane i vlasnike ostalih objekata, na teren je izašla županijska inspekcija u pratnji policije. 

Međutim, dočekala su ih zatvorena vrata i poruka "Zatvoreno zbog tehničkih problema".

Ali kako saznaje Avaz, migranti su napustili ovaj lokal i neće se vraćati. Kenan Ranišlić, vlasnik jednog od objekata u blizini kazao je da će se svim sredstvima boriti protiv migrantske krize i ugrožavanja prava.  

- Najavili smo prosvjede i to ćemo realizirati. Mi ćemo se zalagati za izmještanje migranata odnosno kampova iz gradskih naselja - kazao je Ranišlić za "Avaz".

Iz Županijske Uprave za inspekcijske poslove, točnije direktor Fahir Halilović je kazao da je za pravovremene reakcije inspekcije potrebna bliska suradnja s građanima.  

- Zahvalio bih građanima koji su odmah reagirali i dostavili ove informacije. Za kvalitetnu i brzu reakciju inspekcije ovakav vid suradnje je potreban. Naši konceptualni okviri su propisi i cilj nam je da raspoloživim mjerama iz naše nadležnosti dovedemo subjekte nadzora da posluju u okvirima zakona donesenih kako na državnoj tako i na federalnoj i županijskoj razini- dodao je direktor Halilović.

Dnevnik.ba