Article_Top_970x250

Promovirana knjiga Jelice Galić - Demografske promjene i njihov odraz na naselja Županije Zapadnohercegovačke (1961.-2011.)

posušje

Promovirana knjiga Jelice Galić - Demografske promjene i njihov odraz na naselja Županije Zapadnohercegovačke (1961.-2011.)

ožu 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: vrisak.info

Sinoć je u posuškoj kinodvorani upriličeno predstavljanje knjige „Demografske promjene i njihov odraz na naselja županije Zapadnohercegovačke (1961.-2011.)“ autorice dr.sc. Jelice Galić, a u organizaciji Udruge Apollo.

Predstavljači knjige bili su profesor Ante Topić i profesor Jozo Kolobarić. U uvodnom dijelu profesor Topić je pozdravio posušku publiku koja mu je vrlo draga obzirom da je dvije i pol godine bio zaposlenik tadašnjeg Srednjoškolskog centra Fra Grgo Martić Posušje te su mu Posušani ostali u lijepom sjećanju. Knjigu je pohvalio i istaknuo kako bi se sadržaj knjige trebao dati srednjoškolskim profesorima jer oni još uvijek rade po staroj literaturi. U recenziji koju također potpisuje profesor Topić govori se o važnosti samog djela za daljnja istraživanja s obzirom da u BiH nije izdano nijedno slično djelo u posljednjih tridesetak godina s ovom tematikom o navedenom području, piše vrisak.info.

Profesor Kolobarić se nadovezao na izlaganje profesora Topića, kazavši kako je ovo djelo u koje je utkano puno truda profesorice Galić te da će sigurno biti dobra podloga za daljnja istraživanja iz ovog područja.

Kolobarić se zahvalio profesorici na ovom djelu i na sjajnim grafikama i grafikonima koji izvrsno prikazuju demografsko stanje u županiji u navedenom razdoblju.

Na kraju se obratila i sama autorica koja se zahvalila svima koji su pomogli u izradi ove knjige. Sama knjiga je zapravo i znanstveni rad. U njoj su vrlo važni statistički podaci koje je autorica skupljala po župnim uredima te drugim administracijama. Kako navodi, svugdje su je dočekali jako lijepo i svi su pomogli koliko god su mogli. Na kraju se zahvalila i načelniku Branku Bagi koji je bez razmišljanja shvatio važnost ovog djela te ga i financijski potpomogao.

Predstavljanje su uveličali učenici Osnovne glazbene škole Posušje, a voditeljica programa bila je gospođa Zdravka Pišković.

Dnevnik.ba