Article_Top_970x250

Ravno: Obilježena 24.obljetnica osnutka UDVDR HVO HB

hercegovina

Ravno: Obilježena 24.obljetnica osnutka UDVDR HVO HB

ruj 18, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Danas je u Ravnom svečano obilježena 24.-a obljetnica osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB. Ceremonijalni dio programa započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku prvom poginulom branitelju Nikoli Niki Brajiću čime je odana počast njemu ali i svim darovanim životima za žrtvu slobodne Domovine.

Svečanosti su nazočili predstavnici političkog i javnog života Hrvata Bosne i Hercegovine i Hrvatske, između ostalog, predstavnici  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg – Bosne na čelu sa predsjednikom udruge Nikicom Tomićem, general HVO-a i ratni zapovjednik brigade Frankopan, Ilija Naki, te predstavnici braniteljskih udruga i postrojbi Domovinskog rata sa područja BiH i Hrvatske sa članovima obitelji poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja.

Počast su odali i predstavnici političkog života Hrvata Bosne i Hercegovine, predvođeni Predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora, Draganom Čovićem, predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, predsjednikom Vlade HNŽ, Nevenkom Hercegom, saborskim zastupnikom te ravnateljem Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, Željkom Ragužem te mnogim drugim predstavnicima i izaslanicima Federalnih, županijskih i općinskih vlasti.

Nakon odavanja zahvalnosti na odru žrtve prvog palog branitelja Domovinskog rata, uslijedila je svečana Sveta Misa koju je predvodio monsinjor Tomo Vukušić, vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini. Tijekom prikazivanja misne žrtve okupljeni su se prisjetili svih dragovoljaca Domovinskog rata ali i svih onih koji i danas nose ožiljke ratnih strahota. Njihova je žrtva obvezala sve nas koji danas živimo na zaštitu digniteta Domovinskog rata i pravedne borbe hrvatskog naroda za slobodu i samostalnost, naglašeno je tijekom misnog slavlja.

Iza svečane mise održana je i svečana akademija tijekom koje su se nazočnima obratili načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg – Bosne Nikica Tomić, saborski zastupnik Željko Raguž, general Ilija Nakić te predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, Dragan Čović.

Obilježavanju 24. obljetnice osnivanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Ravnom, uz nabrojana izaslanstva  danas sudjeluje i više od pet stotina Hrvata pristiglih iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske za koje je Ravno u maniri dobrog domaćina priredilo cjelodnevni program kroz kojega će ih voditi Dražen Žanko.

Dnevnik.ba