Article_Top_970x250

Redovnički dan 2020. u Bosni i Hercegovini

najava

Redovnički dan 2020. u Bosni i Hercegovini

kol 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ovogodišnji XXIII. redovnički dan održat će se u subotu, 5. rujna 2020. u Župi sv. Jakova apostola u Međugorju s početkom okupljanja u 9.30 sati.

Susret će moderirati provincijski vikar Hercegovačke franjevačke provincije fra Iko Skoko.

Program će započeti u 9.45 sati uvodnom molitvom, te pozdravom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Joze Marinčića. Prigodnu riječ uputit će delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Prikaz zbornika radova međunarodnog kongresa o Bogu posvećenom životu pod naslovom "Consecratio et consecratio per evangelica consilia. Razmišljanja, otvorena pitanja, mogući putovi" koji je u Rimu organizirala Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, izložit će provincijal Hercegovačke provincije fra Miljenko Šteko.

Nakon izlaganja uslijedit će rasprava i stanka te priprema za Euharistiju uz prigodu za sakrament pomirenja.

Euharistijsko slavlje će predslaviti apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henrik Hoser s početkom u 12 sati. Za vrijeme Misnog slavlja pjevat će i svirati bogoslovi Hercegovačke provincije pod ravnanjem fra Zvonimira Pavičića.

Nakon Misnog slavlja slijedi objed i zajedničko druženje.

U 14 sati, bit će mogućnost za osobnu molitvu i pobožnost, a zatim Skupština Konferencije VRPP BiH za njezine članove.

Oko 17 sati je zatvaranje XXIII. redovničkog dana, prenosi KTA.

Dnevnik.ba

Tagovi: