Article_Top_970x250

Reprezentacija BiH doznala suparnika u polufinalu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo

zadnji vlak

Reprezentacija BiH doznala suparnika u polufinalu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u polufinalu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo igrati protiv Sjeverne Irske.

Kada je rumunjski sudac Ovidiu Hategan u Cardiffu označio kraj susreta između Walesa i Mađarske koji je završen pobjedom domaće selekcije rezultatom 2:0, postali su poznati parovi dodatnih kvalifikacija u diviziji B.

Tako je jasno da će Zmajevi 26. ožujka 2020. godine igrati protiv Sjeverne Irske, a Slovačka protiv Republike Irske.

Poznato je da će reprezentacija BiH biti domaćin u polufinalu, dok će Slovačka biti domaćin Republici Irskoj.

U ždrijebu 22. studenog bit će određeno koji pobjednik polufinala će igrati kod kuće u finalu dodatnih kvalifikacija koji je na rasporedu 31. ožujka 2020. godine.

Ono što je bitno napomenuti jest da je ovakvim raspletom kvalifikacija vjerojatno jasno i da će Zmajevi, ukoliko se plasiraju na Euro, igrati u grupi E protiv Španjolske.

Naime, planirano je da se utakmice grupe E igraju u Španjolskoj i Republici Irskoj, te će vjerojatno pobjednik dodatnih kvalifikacija divizije B u kojem se nalaze Republika Irska, BiH, Sjeverna Irska i Slovačka biti smješten u grupu E u ždrijebu Europskog prvenstva koji će biti održan 30. studenog.

Naravno, UEFA je ostavila pravo promjena u naknadnom žrijebu 1. travnja nakon što se završe utakmice dodatnih kvalifikacija.

Dnevnik.ba