Article_Top_970x250

Roberto Soldić prošao vagu: Sve je spremno za spektakl u Wembley Areni

hrvatski borac

Roberto Soldić prošao vagu: Sve je spremno za spektakl u Wembley Areni

ruj 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Radi se o poljskom šampionu u hrvanju, koji je kvalitetan na parteru što nikako moj zadatak ne čini jednostavnim. Ali moj plan je isti i nije se promijenio, komentirao je Soldić protivnika koji je upao u zadnji čas.

Sve je spremno za spektakl u Wembley Areni, još nekoliko sati ostalo je do jubilarnog KSW 50 kojeg će predvoditi Phil De Fries (c) i Luis Henrique u borbi za naslov teške kategorije.

No, našu publiku najviše će interesirati novi nastup Roberta Soldića, koji je u posljednji trenutak dobio novog protivnika - sjajnog poljskog hrvača Michala Pietrzaka.

Riječ je o borcu srednje kategorije, poljskom šampionu u hrvanju koji je kvalitetan u parteru i borbu će htjeti prebaciti na tlo.

- Ovo je dosta neugodna pozicija za mene. Pripremate se za jednom protivnika, a onda dobijete potpuno drugo ime par dana prije meča. Ali momak je također prihvatio meč što treba respektirati. Radi se o borcu koji ima 8 pobjeda i 3 poraza u profesionalnoj karijeri i vrhunski je hrvač grčko-rimskim stilom. Snažan je i čvrst. Gledao sam kako radi na treninzima i to s borcima poput Mankowskog i Gamrota. Radili su maksimalnim intenzitetom. Radi se o poljskom šampionu u hrvanju, koji je kvalitetan na parteru što nikako moj zadatak ne čini jednostavnim. Ali moj plan je isti i nije se promijenio. Kada ste MMA borac morate biti spremni na sve - rekao je Soldić uoči borbe za Fight Site, piše 24sata.hr.

Borba će se održati u međukategoriji do 80 kilograma i Robin pojas neće biti ugrožen. Dvojac je u petak odradio službeno vaganje, Soldiću je vaga pokazala 79,9kg dok je Pietrzak imao 79,2kg.

Prijenos borbe bit će na RTL-u od 00.30 sati dok sam događaj počinje u 19 sati po našem vremenu.

Dnevnik.ba